luni, 24 martie 2008

Sedinta Cartier 13.03.2008

La sedinta au participat 5 persoane (locuitorii nu au fost re-anuntati cu o zi inainte de aceasta sedinta deoarece la sedinta din 4 martie s-a stabilit de catre ei data acestei intalniri; s-a dorit a se observa implicarea lor fara contributia OU)

Foaia Mica s-a distribuit si in orasul de jos al Centrului Istoric, 3 chestionare completate au fost aduse de catre locuitori, unul dintre ei a luat parte si la sedinta si si-a manifestat dorinta de a se implica in asociatie.


Calin le-a facut o prezentare cu privire la stadiul in care se afla petitia privind taxa si accesul auto, i-a informat ca petitia a ajuns si la toti cei 23 de consilieri locali si ca s-a depus o cerere pentru o dezbatere publica. De asemenea le-a explicat ca actele privind legalizarea Asociatiei de cartier au fost semnate in 12 martie de catre cei 5 membrii fondatori si ca s-a depus in contul asociatiei capitalul social de catre OU.


Doamna Berghezan a redactat petitia privind poluarea fonica. S-a decis amanarea pentru o scurta perioada a depunerii petitiei pe motivul existentei primei petitii auto, dar intre timp se va continua adunarea cat mai multor informatii/materiale privind acest subiect. In luna iulie va avea loc festivalul Artmania, locuitorii ar dori ca acesta sa aiba loc in alta locatie decat Piata Mare.

Locuitorii au propus ca pe langa semnarea petitiei cu privire la poluarea fonica sa fie anexate copii dupa reclamatiile locuitorilor si raspunsurile primite. 5 dintre ei pe langa OU vor aduna semnaturi si alte date relevante acestei petitii.

In perioada 17-19 martie Calin & Eni vor finaliza petitia, vor face tabelul pentru semnaturi care se va inmana celor 5 locuitori care se vor implica in colectarea semnaturilor. De asemenea, Eni va merge pe la locuitorii care au in imprejurime si care au semnalat in chestionar problema poluarii fonice.

Locuitorii au decis ca Petitia sa fie trimisa la Primarie, Prefectura, Consilul Local, ASP, Politie, Protectia Mediului si la Bucuresti-presedintelui, unor ONG-uri care sprijina drepturile omului, televiziune de ex. B1TV (Nasul), presa locala.


La sedinta s-au mai abordat si celelalte probleme identificate in chestionare:

- curatenia orasului- firmele de salubrizare sa-si faca mai bine datoria, firmele care construiesc/repara sa faca curat si sa adune dupa ce lucrarea a fost finalizata. Sa se adune praful/nisipul de langa trotuare/borduri. S-a decis trimiterea unei sesizari catre firmele de salubrizare Schuster si Getesib.

- mizeria cainilor vagabonzi- legea exista doar ca nu se aplica

- zone de agrement in Centrul Istoric- s-a propus folosirea spatiului vede din Parcul Tineretului de catre copii si adulti pentru diferite activitati.

- consultari publice- sa existe transparenta administratiei publice, autoritatile sa se consulte cu locuitorii inaintea semnarii hotararilor pentru a se identifica nevoia cetateniolr.

- rezistenta cladirilor- demers catre OAR Sibiu sa evalueze renovarile din Centrul Istoric


“pentru producerea zgomotului au existat bani dar pentru renovari nu”

“vrem liniste in Centrul Istoric”

“locuitori martiri”

“dictatura se naste din democratie”

“sa cerem definitia linistii de la Politie”

De ce sa ne fie frica de Primarie?

Niciun comentariu: