luni, 24 martie 2008

Comunicat de presa: Petitie sistem trafic

Locuitorii Centrului Istoric contesta legalitatea unei hotarari a Consiliului Local Sibiu

111 locuitori posesori de autoturisme din Centrul Istoric Sibiu (orasul de sus) au depus astazi o petitie la Primaria Municipiului Sibiu, Consiliul Local si Prefectura pentru modificarea HCL 57/2007 privind circulatia in centrul istoric.

Locuitorii acestei zone sunt foarte nemultumiti de hotararea Consiliului Local Sibiu de la inceputul lui 2007 care a prevazut reguli noi privind accesul auto si parcarea in Centrul Istoric. Petitia este structurata in 10 puncte unde sunt aratate problemele acestei hotarari si care ar putea fi solutiile.

Locuitorii din zona au mai depus cereri, plangeri, petitii in ultimul an si raspunsul a fost mereu gen “asta e hotararea”. De data aceasta locuitorii doresc ca petitia lor sa ajunga la primar si la toti consilierii locali si nu la un serviciu oarecare. Ei doresc responsabilizarea politicienilor pentru deciziile ce le iau.

Prefectul judetului Ilie Mitea a fost de asemenea sesizat de locuitori despre continutul petitiei si s-a cerut verificarea legalitatii HCL 57/2007 a Consiliul Local Sibiu care este considerata discriminatorie, fara sa fie in spiritul tuturor legilor si neputand fi corect aplicata datorita faptului ca hotararea e vaga.

Niciun comentariu: