joi, 27 martie 2008

Consiliul Municipal Sibiu a luat o hotarare ilegala

In sedinta de Consiliu azi, 27 martie 2008, consilierii muncipali au avut printre cele 50 de proiecte de hotarari supuse votului una care stabilea regulamentul de amplasare a teraselor in Centrul Istoric dupa 1 mai 2008.

Consilierul Livia Sava a facut propunerea de prelungire a programului in loc de ora 22 la ora 23. Propunerea a fost adoptata in majoritate cu acest amendament care contravine legislatiei romanesti. Dupa sedinta insusi Ilie Cretu, directorul Serviciului Domeniu Public si Privat din cadrul Primariei Sibiu, responsabil cu autorizarea teraselor a declarat in cadru neoficial ca se incalca astfel legea.

Legea 61/1991 privind ordinea si linistea publica republicata spune clar la art. 2 pct. 29 ca este contraventie "tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinaţia de locuinţe sau în imediata vecinătate a acestora;"

De asemenea HCL 210 din 2001 a Consiliului Municipal Sibiu prevede la art. 10 pct. c ca "producerea de zgomote de orice fel, de natura sa deranjeze vecinii, în intervalul de timp cuprins între orele 22,00 - 6,00, cu exceptia cazurilor în care se obtine acordul vecinilor sau în cazul unor manifestari publice autorizate de Primarul Municipiului Sibiu;" Terasele comerciale nu sunt manifestari publice acestea fiind spectacolele.


HG 384 din 2004 prevede la art. 30 ca "În funcţie de natura activităţilor comerciale din zonele publice prevăzute la art. 27, administraţia publică locală va stabili un orar de funcţionare cu respectarea reglementărilor legale."

Locuitorii din Centrul Istoric vor sesiza miine Prefectul judetului Sibiu in aceasta privinta.

Niciun comentariu: