joi, 10 iulie 2008

Vrem liniste!

Acesta este mesajul pe care tot mai multi sibieni din Centrul istoric au inceput sa si-l posteze in geam. Trecatorii au inceput sa observe la mai multe ferestre de pe Nicolae Balcescu, Piata Mare, Arhivelor, Piata Mica, Piata Huet, Samuel von Brukenthal si altele ca locuitorii sibieni grupati in Asociatia de Cartier Centru Istoric Sibiu au gasit o noua forma de protest pentru tortura la care sunt supusi zi de zi prin poluarea fonica a zonei.

Membrii asociatiei au luat decizia sa protesteze cu un afis galben in geam pentru ca "Dam un cartonas galben autoritatilor locale si altor institutii in domeniu care la toate cererile si petitiile noastre nu au gasit o solutie ci au aruncat problema de la unii la altii. Vrem liniste in Centru istoric pentru ca familiile noastre sa se poata odihni" a declarat presedinta asociatiei doamna Berghezan.

Calin Blaga, purtatorul de cuvant al Asociatiei a facut nenumarate demersuri oficiale pentru locuitorii din centru, dar administratia publica locala a refuzat dialogul si gasirea de solutii. Mai mult la ultima sedinta de Consiliu Local, alesii urbei au votat contrar legii si au mentinut terasele din centru deschise pana la ora 23. "Vom continua sa aparam drepturile oamenilor ce locuiesc in centru si pregatim o petitie ce va fi trimisa la autoritatile centrale pentru ca cele locale unele s-au multumit sa constate fara sa faca nimic, iar altii nici nu au vrut sa auda de aceste probleme." a subliniat Calin Blaga.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Ma asociez cauzei Asociatiei Centrului Istoric, care ar putea fi extinsa la nivelul intregului oras.

Pentru limitarea poluarii fonice propun: interzicerea claxonatului cu ocazia nuntilor, a muzicii in masini data la maxim in timpul stationarii la semafoare, a concursurilor de motociclete si masini a caror participanti circula pe marile artere ale orasului cu viteza maxima. Zic toate acestea intrucat pe Calea Dumbravii sunt adevarate concursuri intre motociclisti si masini de concurs, iar nuntasii claxoneaza minute in sir, inclusiv la stationarea lor la semafoare.

Chiar daca orasul nostru si-a castigat un renume in cultura europeana, nu inseamna ca la diferitele evenimente ce au loc in oras sa se depaseasca normele de convietuire normale si nici sa nu se consume tone de artificii.

Carti fara pret spunea...

Va informez ca si pe acest blog apare faptul ca Prefectura Sibiu a dat dreptate locuitorilor pe LEGE!