joi, 8 mai 2008

Prefectul Mitea nu are timp sa aplice legea

Prefectul Sibiului Ilie Mitea a fost sesizat printr-o adresa oficiala in data de 28 martie 2008 ca in sedinta din luna martie a Consiliului Local Sibiu s-a luat o hotarare ilegala. Atunci consilierii au aprobat un amendament care prevedea ca terasele din centru pot fi deschise pana la ora 23 si nu 22 cum prevede legea.

Purtatorul de cuvant al Asociatiei de cartier Centru Istoric Sibiu, Calin Blaga a facut imediat in nume propriu o adresa prin care informa prefectul despre aceasta ilegalitate si cerea domnului Mitea sa aplice legea, conform atributiilor pe care le are. Una din cele mai importante responsabilitati ale unui prefect este sa verifice prin aparatul propriu legalitatea hotararilor consiliilor locale din judet.

Desi sesizat a doua zi de la adoptarea acestei hotarari la Sibiu nici pana azi la 40 de zile de la sesizare domnul prefect nu a semnat un raspuns oficial. Intrebati de ce nu se respecta legea, angajatii prefecturii au dat din umeri si au spus ca raspunsul la sesizare a fost facut inca inainte de Paste si de atunci sta in mapa prefectului la semnat. Cei de la cabinetul prefectului au confirmat acest lucru si au explicat ca prefectul nu a avut timp sa semneze.

Observam insa ca prefectul are timp sa mearga la meciuri de baschet, dar nu are timp sa semneze o hartie si, mai ales, sa aplice legea si sa atace in contencios administrativ acea hotarare a Consiliului Local. Banuim doar ca domnul Mitea vrea sa amane pana se uita aceasta chestiune atat de suparatoare pentru locuitorii din centrul istoric.

Legislatia prevede ca institutiile statului trebuie sa raspunda in termen de 30 de zile. In acest caz si prefectul Ilie Mitea a incalcat legea.

Calin Blaga

Purtator de cuvant Asociatia de cartier Centru Istoric Sibiu (tel. 0721-366702)


Pentru detalii despre continutul sesizarii accesati http://cartiersibiu.blogspot.com/2008/03/consiliul-municipal-sibiu-luat-o.html

Un comentariu:

Rock On spunea...

ma bucur si chiar vreau sa nu isi faca timp e om serios nu-si pierde vremea cu petitiile voastre stupide.Chiar o sa propun o petitie contra voastra si tare as vrea sa se aplice.